Föreläsning

Måndagen den 2 februari, kl 18.30, kommer Sara Nelson från Lund och pratar kollektivodling/stadsodling för alla som vill.

Plats: Studiefrämjandet, ”Fiket”, Kungsgatan 6.
Kostnad: Fika för en lätt penning.
OBS! Begränsat med platser, så kom gärna i tid.

Sara är civilingenjör i maskinteknik, entreprenör och stadsodlare.
Efter sju år som anställd i företag som Sigma, Tetra Pak och Sony Ericsson sa Sara upp sig med ett starkt behov att kunna påverka och jobba med saker som kändes viktigt på riktigt. Först råkade (ja, faktiskt råkade) Sara bli delägare till ekobutiken Omtanke och startade företaget Planet Blå AB på Stora Södergatan i Lund. Butiken blev en plattform för möten med likasinnade. Även om det var roligt så kände Sara redan från starten att butikslivet kändes svårt att förena med tre små barn hemma. 2011 flyttade Sara hem butiken till vardagsrummet och började studera Hållbar stadsutveckling vid Malmö högskola.

Under en hållbarhetsfestival i Lund 2012 så var Sara med och drog igång en ”tillsammansodling” på Brunnshög i Lund. På Brunnshög har Sara under 2013 odlat i större skala medan hon gått en folkhögskolekurs i Stadsodling på halvtid. Sedan 2013 har hon även varit anställd på deltid i stadsodlingsprojektet Ett Grönare Lund. 2014 blev Sara kontaktad med en fråga om hon kunde vara med och dra igång Community Supported Agriculture i Lund. Nu är de en grupp som jobbar ideellt med detta och rörelsen växer i Sverige under namnet Lokal andelsmat.

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s